Historie

Oprichting LiBo op 1 maart 1946 en was gevestigd aan de Harnjesweg in Wageningen. LiBo staat voor de combinatie Lindner/Boerwinkel. Na het staken van Boerwinkel in 1955 is Lindner zelfstandig verder gegaan, op de toenmalige Grintweg (nu Churchillweg), in Wageningen.

Rond 1986 is het loodgietersbedrijf van Daan Jansen overgenomen en ontstond ‘installatietechniek en electrotechnisch bedrijf Lindner Jansen’.

In 1988 vestigde het bedrijf zich aan de Nude 20, na 36 jaar op de Dr. Niemeijerstraat te hebben gezeten. In 1999 is het bedrijf verhuisd naar het Nudepark, alwaar het nu nog steeds gevestigd is.

Zat Lindner vroeger in de woningbouw, bijna alle woningen die door Wageningse aannemers in Wageningen en omgeving zijn neergezet zijn voorzien van een elektrische installaties door Lindner aangebracht, tegenwoordig houdt het electrotechnisch bedrijf zich bezig met speciale klussen.

Lindner is inmiddels uitgegroeid tot een technisch bedrijf met een regionale uitstraling en die dagelijks de markt- en technologische ontwikkelingen op de voet volgt, een bedrijf dat zorgt dat haar gespecialiseerd personeel ‘bij blijft’ in de tijd van voortschreidende electronische ontwikkelingen.

In Juli 2013 is Lindner Installatietechniek B.V. door gegaan als Lindner Installatietechniek en is Jansen Installatietechniek over gegaan in Heintzbergen Installatietechniek.

Bedrijven-informatiekrant 5 mei 1999   

De Veluwepost 23 februari 1996